Végre szűkülnek a terek

2020.05.28

A kis hirtelen jött projektünk kipipálva, jöhetett a villanykábelezés. Korábban már írtam, hogy a vésést és a gipszelést ketten csináltuk, de a nagyja még csak ekkor következett. Emlékszem, még mindig január volt, és rettentő hideg.

Szerencsére a villanyszerelő ismerősünk segített Férjnek. Egy tapasztaltabb emberrel karöltve azért mégiscsak gyorsabban halad a munka. Nem lehetünk elég hálásak neki. Sokszor eszünkbe jut, és mindig csak hitetlenkedünk, hogy a mai világban létezik még ilyen önzetlenség.

A fiúk egy nap alatt kész lettek még a jéghideg házban is. Következő lépés a gipszkartonozás. A mennyezeti szerkezet már korábban elkészült, így a szakember 2 nap alatt felrakta a hőtükörfóliát, illetve a gipszkartonokat. Ide nem raktunk üveggyapotot, hiszen a padlást már korábban 30 cm kőzetgyapottal szigeteltük, valamint a szellőzőcsövek is a karton (illetve a fólia) felett futnak. A végén bekerült a hőszigetelt padlásfeljárónk(Fakro) is.

Jöhettek a falak, amik szintén gipszkartonból készültek. 75-ös profil, középen hangszigeteléssel, oldalanként 2-2 réteg kartonnal. Összesen négy fal készült így, ebből kettőbe - a hálószobánál és a fürdőszobánál-, falban futó Eclisse tolóajtó került beépítésre.

A fürdőszobában készült még egy, a gépészetet elválasztó fal, egy kád melletti pengefal(polcokkal), valamint egy 120 cm magas előfal a wc és a mosdó mögött. 

A gipszkartonos munkafolyamatok alatt bekerült a Geberit beépített wc tartály, illetve beépítettük a kádat is(180x80).

Az utolsó, - és a legnehezebben megálmodott- az előszoba, s egyben médiafal volt. Na nem mintha túl bonyolult, kacifántos szerkezetről lenne szó, hiszen az egyszerűség híve vagyok. Csupán a helyét volt nehéz megtalálni. Bár a nappali helye már rég fix volt, a villany kivitelezéséig minden létező irányba elforgattuk mire meglett a tökéletes elrendezés.

Az elképzeléseink már kezdenek alakot ölteni, következhet a burkolás és a festés. Tarts velünk továbbra is, ha te is izgatottan várod, mi sül ki a végére! 

Ha nem akarsz lemaradni a bejegyzésekről, akkor iratkozz fel!         

Ha tetszett a bejegyzés, esetleg további képekre lennél kíváncsi, akkor az alábbi gombra kattintva követhetsz minket instagramon is! 

© 2019 Minimal RustiCube. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el